zondag 19 juni 2016

Rebellen richtten zich vooral op Krasnohorivka

Krasnohorivka was afgelopen nacht het belangrijkste mikpunt voor de pro-Russische rebellen in de omgeving van Marioepol. De posities van het Oekraïense leger bij deze plaats werden tot viermaal toe onder vuur genomen met 82 en 120 millimeter mortieren en tweemaal door tanks. Talakivka, Sjirokine en Lebedinske kregen ook te maken met mortieraanvallen, terwijl Vodiane en Marinka onder vuur werden genomen met machinegeweren en granaatwerpers.

In de omgeving van de stad Donetsk vielen de rebellen soldaten aan bij Zajtseve, Novhorodske en Avdiivka. Die laatste stad, maar ook Nevelske en de kolenmijn Boetivka werden met mortieren onder vuur genomen. De soldaten bij Nevelske kregen te maken met 122 millimeter zelfaangedreven artillerie rond middernacht. In de provincie Loehansk waren er aanvallen met antiluchtdoelgeschut en mortieren bij Novozvanivka, terwijl Popasna en Novooleskandrivka met machinegeweren en granaatwerpers werden bestookt.

Er werden in totaal 44 aanvallen van de rebellen geregistreerd. Er zou tenminste één Oekraïense soldaat zijn gedood bij Vodiane. Ook raakten twee soldaten gisteren gewond.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: