dinsdag 21 juni 2016

Rebellen verleggen aandacht weer naar Donetsk

Bijna de helft van alle aanvallen - 21 van de 41 -van de pro-Russische rebellen op posities van het Oekraïense leger hadden gisteren plaats in de omgeving van de stad Donetsk. Het industrieterrein van de stad Avdiivka en de dorpen Nevelske en Novoselivka Droeha werden bestookt met 82 en 120 millimeter mortieren, terwijl soldaten bij de kolenmijn Boetivka en het dorp Verchniotoretske te maken kregen met 82 millimeter mortieren. De rebellen gebruikten zware machinegeweren en granaatwerpers nabij de dorpen Zajtseve en Majorsk.

Onder dekking van mortiervuur vielen acht rebellen aan het begin van de avond vanuit het dorp Jasinoevata de soldaten bij Avdiivka aan. Die vuurden terug, waarna de rebellen zich terugtrokken.

In de omgeving van de stad Marioepol vielen rebellen achttien maal de posities van het leger aan bij Marinka en de dorpen Hranitne, Taramtsjoek en Hnoetove. Daarbij werden zware machinegeweren en granaatwerpers gebruikt. Bij het stadje Krasnohorivka werden de soldaten aangevallen met zowel antiluchtafweergeschut en zware mortieren, bij het dorp Sjirokine maakten ze bovendien gebruik van pantserwagens. In de omgeving van het dorp Sjastia (provincie Loehansk) was een sluipschutter actief.

Bij de aanvallen werden twee Oekraïense soldaten gedood en raakten vijf soldaten gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: