dinsdag 28 juni 2016

Sluipschutter doodt soldaat nabij Avdiivka

Het was gisteren opnieuw een gewelddadige dag met 71 aanvallen van de pro-Russische rebellen. Daarbij werd een Oekraïense soldaat gedood en raakten er zes gewond. De dode viel bij Avdiivka door een sluipschutter, vijf anderen raakten gewond bij beschietingen en de zesde gewonde viel door een landmijn.

De meeste aanvallen, maar liefst 46, hadden plaats in de omgeving van de havenstad Marioepol. Sjirokine werd vijftienmaal aangevallen met mortieren. Andere doelwitten van de rebellen waren Marinka Krasnohorivka, Tsjermalik, Lededinske en Vodiane. Ook hier werden mortieren tegen de Oekraïense soldaten gebruikt. Een legereenheid bij Novotrojtske werd met 122 millimeter artillerie bestookt.

In de omgeving van Donetsk werden Trojtske, Zajteve, Majorske en Loehanske onder vuur genomen met mortieren met een groot kaliber en met granaatwerpers. Soldaten bij Opitne, Piski en Kirove kregen te maken met 82 millimeter mortiergranaten. Ook de verdedigers van Avdiivka maakten weer een onrustige nacht door.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen op Orichove, Novooleksandrivka en Popasna met zware machinegeweren, granaatwerpers en in een enkle geval zelfs met antiluchtdoelgeschut.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: