vrijdag 29 juli 2016

Google verslikt zich in Tataarse namen op de Krim

Google heeft gisteren de kaart van de Krim aangepast en weer de oude benaming van een aantal plaatsen op het schiereiland toegepast, zoals het Oekraïense parlement die in mei heeft vastgesteld. Maar na een dag heeft Google bakzeil moeten halen voor de Russische autoriteiten die dit niet pikten. De veranderingen in Google Maps zijn vandaag teruggedraaid.

De veranderingen betroffen 75 plaatsen en 5 districten van het in maart 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland. Van het Oekraïnse parlement hebben ze hun Krimtataarse naam teruggekregen. Zo werd Krasnoperekopsk weer Jani Kapoe, terwijl Krasnohvardiivske en Kirovske weer respectievelijk Koerman en Islian-Terek werden.

De Russische minister voor Communicatie Nikolaj Nikiforov liet Google gisteravond weten dat de activiteiten van het Amerikaanse bedrijf in Rusland in problemen zouden komen als de naamswijzigingen niet meteen ongedaan gemaakt zouden worden. Ook premier Sergej Aksionov van de Krim had forse kritiek. ''Het gaat er om dat een ander land, in dit geval Oekraïne, hier niets te zeggen heeft.''

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: