vrijdag 15 juli 2016

Weer 62 aanvallen door pro-Russische rebellen

De pro-Russische rebellen hebben gisteren 64 aanvallen uitgevoerd op posities van het Oekraïense leger. Daarbij werd weer grof geschut ingezet door de rebellen die het vooral voorzien hadden op het gebied ten oosten van de strategisch belangrijke havenstad Marioepol, op de route naar de door Rusland geannexeerde Krim.

Soldaten bij Marinka en Krasnohorivka werden beschoten met 152 millimeter artillerie, die bij Krasnohorivka ook met 122 millimeter artillerie. Marinka en het op 24 kilometer van Marioepol gelegen dorp Sjirokine werden onder vuur genomen met 120 millimeter mortieren. Soldaten bij de dorpen Vodiane, Lebedinske en Berezove werden beschoten met 82 millimeter mortieren.

De strijd om Avdiivka blijft doorgaan. Hier zetten de rebellen 82 en 120 millimeter mortieren, maar ook zware machinegeweren in tegen de soldaten die het industrieterrein bij de stad al sinds januari verdedigen. De dorpen Opitne en Zajtseve werden beschoten met 82 millimeter mortieren, Novoselivka Droeha met 120 millimeter mortieren.

Bij de aanvallen is een Oekraïense soldaat gedood bij Marinka. Twee soldaten raakten daar gewond. Ook bij Avdiivka en Zajtseve liepen twee soldaten verwondingen op als gevolg van granaataanvallen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: