vrijdag 19 augustus 2016

'Larry King kreeg kwart miljoen van Janoekovitsj cs'

De bekende Amerikaanse televisiejournalist Larry King heeft volgens het Oekraïense parlementslid Serhii Lesjtsjenko 225.000 dollar (220.692 euro) gekregen van de Partij van de Regio's van president Viktor Janoekovitsj. Het zou de vergoeding zijn geweest voor een interview met toenmalig premier Mikola Azarov. Het verhaal wordt bevestigd door hoofdredacteur Sevgil Moesajeva-Borovik van de nieuwssite Oekrajenska Pravda.

King is niet de enige die door de Partij van de Regio's werd betaald om de publieke opinie te beïnvloeden. Ook Paul Manafort, de campagneleider van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, kreeg betaald om Janoekovitsj en Azarov een goede pers te bezorgen bij de New York Times, de Wall Street Journal en het persagentschap AP, dat zelf met het verhaal naar buiten kwam.

Ook Manafort's rechterhand Rick Gates zou daarvoor geld hebben ontvangen. Hij was tussen 2012 en 2014 directeur van de lobbyistenfirma's Mercury en de Podesta Group. Gates weigert commentaar, Manafort zei eerder dat hij nooit voor de de Oekraïense of Russische regering heeft gewerkt. Trump heeft Manafort intussen de leiding over zijn campagneteam afgenomen nadat hij in opspraak was geraakt.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: