donderdag 25 augustus 2016

Politie Krivje Ozero in opspraak na moord op arrestant

De politie in de plaats Krivje Ozero in de provincie Mikolajiv ligt zwaar onder vuur nadat is gebleken dat agenten van dit korps een man hebben vermoord die ze eerder in hechtenis hadden genomen. Zes agenten zijn inmiddels zelf opgepakt voor hun rol bij de moord op Oleksander Tsoekerman die door twee schoten in het hart blijkt te zijn gedood. Tsoekerman zou ook zwaar mishandeld zijn.

Algemeen directeur Chatja Dekanojdze van de Nationale Politie ging vandaag zelf naar Krivje Ozero om hard in te grijpen. ''We gaan dit tot op de bodem uitzoeken. Dit misdrijf wordt niet onder de mat geschoven, door niemand. Het is te hopen dat ook de rechtbank korte metten maakt met de daders'', liet Dekanojdze vanmorgen weten. Ze was onder meer van plan om de familie Tsjoekerman persoonlijk haar medeleven te betuigen.

De moord op Tsjoekerman zorgde al voor veel boosheid onder de plaatselijke bevolking. Gisteren werd zelf getracht het politiebureau te bestormen. Er zijn politiemensen elders uit de provincie, maar ook uit Cherson en Odessa die nu de openbare orde handhaven en het politiebureau tegen een nieuwe aanval van boze inwoners te beschermen. De leiding van het plaatselijke politiekorps is op non-actief gesteld.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: