donderdag 18 augustus 2016

Porosjenko roept corruptiebestrijders tot de orde

President Petro Porosjenko heeft het Openbaar Ministerie, de speciale aanklager voor corruptiebestrijding en het anticorruptiebureau NABOe op het matje geroepen vanwege de recente onenigheid tussen de overheidsorganisaties. Na het overleg liet procureur-generaal Joeri Loetsenko weten dat ''we hebben vastgesteld dat we allemaal aan dezelfde kant staan en dezelfde doelen nastreven''. Loetsenko gaf te kennen dat alle partijen dingen hebben gedaan die niet door de beugel kunnen.

Directeur Artem Sitnik van de NABOe zegt in een interview met tv-zender RBK dat Loetsenko is opgehitst door de openbare aanklagers die door het anticorruptiebureau van corruptie worden beschuldigd. Hij zegt ''geschokt'' te zijn door met name de gijzeling van enkele van zijn medewerkers. Voor later vandaag is een gezamenlijke persconferentie aangekondigd.

Er is in toenemende mate sprake van naijver. De NABOe verdenkt een aantal aanklagers van corruptie. Om bewijzen te verzamelen, werden de gangen van deze aanklagers nagegaan. Dat werd bij het Openbaar Ministerie niet gepikt. Afgelopen vrijdag kwam het tot een vechtpartij tussen beide partijen. Ook werden medewerkers van de NABOe elf uur lang gegijzeld.

Bronnen: Interfax, ZIK

Geen opmerkingen: