zondag 21 augustus 2016

Rebellen richten zich nu weer voluit op Avdiivka

De pro-Russische rebellen voerden gisteren 71 aanvallen uit op posities van het Oekraïense leger. De situatie was het ernstigst in de buurt van de stad Avdiivka en ten noorden van Horlivka. De rebellen gebruikten daar 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers, terwijl aan het begin van de avond een serie aanvallen met zware artillerie werd ingezet tegen de soldaten die al sinds januari stand houden op het industrieterrein van Avdiivka. Daarbij werden zo'n vijftig 122 millimeter granaten en vijfentwintig 152 millimeter artilleriegranaten afgevuurd.

De posities van het leger nabij Krasnohorivka werden met 122 millimeter artillerie onder vuur genomen, terwijl de dorpen Kirove en Svitlodarsk met 82 millimeter mortieren werden bestookt.

De meeste aanvallen, 38 in totaal, werden geregistreerd in de omgeving van Marioepol. De rebellen beschoten de dorpen Novohrihorivka, Starohnvativka, Talakivka, Sjirokine, Krasnohorivka, Marinka en Novotrojtske met mortieren en granaatwerpers. De soldaten bij Movohrihorivka, Marinka en Sjirokine werden ook beschoten met zware machinegeweren.

In de provincie Loehansk werden aanvallen van de rebellen met mortieren gemeld op Novozvanivka en Krimske. Vlakbij Novo-Oleksandrivka was een sluipschutter actief. Bij de aanvallen raakten twee Oekraïense soldaten gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: