woensdag 17 augustus 2016

Weer een dag vol geweld in de 'rustige' Donbas

De pro-Russische rebellen hebben gisteren 52 aanvallen uitgevoerd op het Oekraïense leger, vooral met zware wapens als 122 en zelfs 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren. Soldaten bij het dorp Tsjermalik zagen maar liefst 60 artilleriegranaten met een doorsnee van 122 millimeter op zich af komen. In de omgeving van de havenstad Marioepol werden ook soldaten bij Novoselivka en Marinka beschoten met 122 millimeter artillerie.

Bij Ribinske gebruikten de rebellen 152 millimeter artillerie af op posities van het Oekraïense leger. Mortiervuur werd gemeld bij Krasnohorivka, Slavne, Lebedinske en Sjirokine. Bij Marinka was een sluipschutter actief.

De soldaten op het industrieterrein van Avdiivka werden met mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren bestookt. Dat was ook het geval bij de dorpen Zajtseve, Majorsk en Loehanske. In de provincie Loehansk zetten de rebellen 122 millimeter artillerie in tegen soldaten bij Vroebivka en granaatwerpers bij de dorpen Stanitsja Loehanska, Novo-Oleksandrivka en Popasna. Bij Novo-Oleksandrivka en Stanitsja Loehanska werden twee sluipschutters gesignaleerd.

Bij de gevechten met de rebellen zijn gisteren acht Oekraïense soldaten gewond geraakt.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: