zaterdag 10 september 2016

Bestand houdt het nog, maar wel met moeite

Het Oekraïense leger vindt dat het septemberbestand nog altijd houdt, ondanks het toenemende aantal aanvallen van de kant van de pro-Russische rebellen. Gisteren ging het om 30 aanvallen, het grootste aantal op één dag sinds het ingaan van het staakt-het-vuren op donderdag 1 september. Opvallend genoeg was de helft van de aanvallen in de doorgaans nogal rustige provincie Loehansk. Daar werden soldaten bij Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka en Popasna aangevallen met granaatwerpers en zware machinegeweren.

Ook in de omgeving van Marioepol was het weer onrustig. Hier werden tien aanvallen gemeld. Bij Sjirokine, op 30 kilometer van de havenstad, werden soldaten bestookt met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers. Marinka en Pavlopol kregen te maken met granaatwerpers en geweervuur. Dat was ook het geval bij Avdiivka, op achttien kilometer van de stad Donetsk.

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood toen ze op een landmijn stuitten nabij het stadje Marinka. Ook raakte een soldaat gewond.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: