maandag 26 september 2016

'Meer dan 700 Russische tanks in Oost-Oekraïne'

Er zijn zeker 700 Russische tanks in de bezette gebieden n Oost-Oekraïne, maar ook meer dan 1.250 stuks artilleriegeschut, ruim 1.000 bewapende pantserwagens en 300 mobiele raketlanceerinrichtingen. Dat zegt president Petro Porosjenko in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN. Deze enorme legermacht ''is geleverd door Rusland om een deel van ons land bezet te houden en om ons aan te vallen'', aldus Porosjenko.

Op de vraag of er bewijzen zijn dat er Russische soldaten in Oost-Oekraïne zijn die vanuit Rusland worden aangestuurd, voerde de president de 22 Russische soldaten van een luchtlandingseenheid aan die zogenaamd verdwaald waren in Oekraïne.

''In augustus 2014 namen we ze gevangen en hebben we naar buiten gebracht dat we dat hadden gedaan. Vervolgens kreeg ik als president een groot aantal verzoeken van hun ouders om ze gratie te verlenen en terug naar huis te sturen. Nadat ze ons alle mogelijke informatie hadden gegeven, hebben we ze inderdaad laten gaan. Ze waren verdwaald. Nou ja, maar dan wel 72 kilometer op ons grondgebied waar ze ons burgers en onze soldaten hadden gedood.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: