woensdag 14 september 2016

Rebellen vallen Oekraïense leger 56 maal aan

Op de dag dat een eenzijdige wapenstilstand door de separatisten werd aangekondigd op de Russische televisie gingen ze nog eens flink 'los' met 56 aanvallen, het grootste aantal deze maand. Vooral in de omgeving van Donetsk werd flink geschoten. De legerposities aan de rand van de stad Avdiivka en bij de dorpen Novoselivka Droeha, Verchniotoretske, Zajtseve, Novhorodske en Loehansk werden beschoten met zelfaangedregeven granaten en zware machinegeweren.

Tegen soldaten bij Svitlodarsk, Loehanske, Zajtseve, Piski en de kolenmijn Boetivka werden ook 82 en 120 millimeter mortieren ingezet. Meerdere sluipschutters werden gesignaleerd bij Avdiivka en Verchniotoretske.


In de buurt van Marioepol werd vanuit pantserwagens en met granaatwerpers geschoten op het dorp Sjirokine, op Pavlopil, Novotrojtske en Starohnativka. Omstreeks elf uur gisteravond begon een beschieting met 120 millimeter mortieren van de dorpen Lebedinkse en Berdjanske. Tezelfdertijd begon een aanval met artillerie op soldaten bij Avdiivka en Zajtseve. In Marinka was een sluipschutter actief.

In de provincie Loehansk waren er provocaties van de pro-Russische rebellen met zelfaangedreven granaten en machinegeweren op Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka.

Bij de aanvallen van gisteren werd een Oekraïense soldaat gedood. Ook raakte een soldaat gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: