zondag 23 oktober 2016

Soldaten bij dorp Krimske opnieuw flink onder vuur

Soldaten bij het dorp Krimske (provincie Loehansk) zijngisteren opnieuw flink onder vuur komen te liggen van de pro-Russische rebellen. Nadat ze vrijdag waren bestookt met Gradraketten bleef het gisteren bij 120 millimeter mortiergranaten. Het dorp Novotosjkivke werd beschoten met machinegeweren.

Ten noorden en noordoosten van Marioepol werden 22 aanvallen van de rebellen geregistreerd Met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en machinegeweren werd geschoten op soldaten bij Marinka en Krasnohorivka. Bij Pavlopil gebruikten ze 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren. Nabij de dorpen Kalakivka, Hnoetove en Sjirokine waren sluipschutters actief.

In de omgeving van Donetsk zetten de rebellen pantserwagens en 82 millimeter mortieren in tegen posities van het Oekraïense leger bij Novhorodske en Nizjne Lozove, terwijl Zajtseve en Loehanske met 120 millimeter mortieren werden bestookt. Tegen de verdedigers van de stad Avdiivka werden mortieren van beide kalibers, 122 en 152 millimeter artillerie, granaatwerpers, machinegeweren en zelfs tanks ingezet.

In totaal waren er gisteren 33 aanvallen van de rebellen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: