vrijdag 11 november 2016

Eén soldaat gedood, twee gewond bij aanvallen

De pro-Russische rebellen voerden gisteren 35 aanvallen uit op posities van het Oekraïense leger. Daarbij kwam een Oekraïense soldaat om het leven en raakten er twee gewond. Er was weer veel activiteit van de rebellen ten oosten en noordoosten van de havenstad Marioepol. Marinka, Krasnohorvika, Hnoetove en Sjirokine werden aangevallen.

Tegen soldaten bij Marinka werden pantserwagens en granaatwerpers ingezet. Ook was hier een sluipschutter actief. Pavlopil en Vodieane kregen te maken met raketaangedreven granaten. In de provincie Loehanks werden mortieren afgevuurd op soldaten bij Novozvanivka, terwijl de soldaten bij Krimske en Stanitsja Loehanska te maken kregen met raketaangedreven granaten. Zowel in Stanitsja als Stsjastia werden sluipschutters gesignaleerd.

Nabij Donetsk schoten de rebellen met mortieren op het industrieterrein van de stad Avdiivka, maar ook op de dorpen Loehanske, Verchniotoretske en Novhorodske. Met raketaangedreven granaten en zware machinegeweren werden de legerposities bij het dorp Zajtseve beschoten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: