zondag 27 november 2016

Omgeving Marioepol weer zwaar onder vuur

Verreweg de meeste van de 37 aanvallen die de pro-Russische rebellen gisteren deden op posities van het Oekraïense leger hadden plaats ten oosten en noordoosten van de havenstad Marioepol. Daarbij werden zware artillerie, mortieren en granaatwerpers ingezet tegen Marinka, Vodiane, Sjirokine, Talavivka, Lebedinske en Pavlopil. Soldaten bij Novotrojtske werden beschoten door een sluipschutter.

In de omgeving van Donetsk werden soldaten bij Avdiivka, Opitne en Majorsk onder vuur genomen met zware machinegeweren. Uit de provincie Loehansk werden aanvallen gemeld uit Novozvanivka, Popasna, Orichove en Novo-Oleksandrivka. De rebellen maakten hier gebruik van mortieren, antitankraketten en granaatwerpers.

Bij de aanvallen raakten gisteren drie Oekraïense soldaten gewond. In de stad Marinka raakte een man gewond door een boobytrap toen hij het huis van een familielid wilde inspecteren na de zoveelste beschieting. Hij werd naar een naburig ziekenhuis gebracht.

De separatisten in Donetsk melden op hun beurt dat het Oekraïense leger 260 artilleriegranaten en mortieren op ze heeft afgeschoten. Dat zou gisteravond zijn gebeurd, aldus het persbureau DNA. Ook zouden granaatwerpers en pantserwagens zijn ingezet tegen de dorpen Troedovki, Alexandrovka, Zajtseve, Spartak, Zhabitsjevo, Sachanka, Lininskoje, Oktober, het industrieterrein bij Jasinovataja en de omgeving van het Volvo Center aan de rand van de stad Donetsk. Ook zou het leger driemaal hebben geschoten op de doorlaatpost Majorsk ten noorden van de stad Horlivka.



Bronnen: Censor.net, TASS

Geen opmerkingen: