dinsdag 22 november 2016

Opnieuw poging brandstichting bij tv-zender Inter

Er is opnieuw geprobeerd om brand te stichten in het kantoorgebouw van de televisiezender Inter. Ditmaal met minder succes dan op zondag 4 september toen niet alleen autobanden in brand werden gestoken voor de ingang, maar vooral binnen grote schade werd aangericht door brandstichting en vernielingen. Beveiligers wisten nu erger te voorkomen.

Volgens de politie zagen de beveiligingsmensen afgelopen nacht hoe onbekende mannen met fakkels en molotovcocktails op het gebouw toe stormden. Ze wisten ze te verjagen en wisten de fakkels en molotovcocktails te doven. De politie trof nog een ongebruikte molotovcocktail aan die voor onderzoek is meegenomen.

De televisiezender wordt beschuldigd een pro-Russische koers te varen. De directie van Inter paste na de brandstichting van begin september de programmering aan, maar dat is kennelijk nog altijd onvoldoende. De daders van toen zijn niet opgepakt, maar waarschijnlijk behoorden ze tot het Verbond van Donbasveteranen waarvan leden ook gedurende enkele dagen uit protest een tentenkamp hadden bij het kantoor van Inter.

Bron: 112

Geen opmerkingen: