woensdag 23 november 2016

Partijen zitten dicht bij elkaar in peiling Sofia

Eerdere peilingen gaven aan dat de Moederlandpartij en het Oppositieblok verreweg favoriet zijn bij de kiezers. Echter, uit een nieuwe peiling van het onderzoekscentrum Sofia blijkt dat die partijen weliswaar het beste scoren, maar dat ze niet onoverkomelijk ver voor liggen op met Blok-Porosjenko. De Moederlandpartij van Joelia Timosjenko komt namelijk uit op 9,7 procent, terwijl het Oppositieblok en het Blok-Porosjenko respectievelijk 8,5 en 8 procent achter zich krijgen.
Zelfredzaamheid krijgt in deze peiling 6,4 procent en de Radicale Partij is de vijfde partij die de kiesdrempel haalt met 5,9 procent. Andere partijen blijven onder 3 procent. De kiesdrempel is 5 procent.
Het gaat wel om het stemgedrag van 17,9 procent van de kiezers. Het gaat dan om de mensen die zeker van plan zijn om te gaan stemmen.

Uit peilingen van het Razoemkov Center en KIIS blijkt overigens dat Za Zhyttia (Voor het Leven) de kiesdrempel wel gaat halen. De door Vadim Rabinovitsj en Jevhen Moerajev pas eind juli opgerichte partij die in het parlement deel uitmaakt van het Oppositieblok zit achter de recente betogingen bij de Nationale Bank.

Bronnen: Interfax, Censor.net

Geen opmerkingen: