donderdag 29 december 2016

Weer directe confrontatie rebellen en leger

Met vijftig aanvallen van de pro-Russische rebellen en een directe confrontatie met het Oekraïense leger was het weer een onrustige dag in Oost-Oekraïne. Ten (noord)oosten van Marioepol werden soldaten bij Marinka en Vodiane met 120 millimeter mortieren beschoten. Krasnohorivka, Talakvivka en Sjarakine werden met 82 millimeter mortieren onder vuur genomen, terwijl soldaten bij Pavlopil, Starohnativka en Novotrojtske te maken kregen met zware machinegeweren.

In de omgeving van Donetsk gebruikten de rebellen 120 millimeter mortieren en zware machinegeweren tegen het leger bij Loehanske, zware machinegeweren tegen Majorske en geweervuur werd gemeld bij Trojtske, Avdiivka, Zajtseve en Novoselivka.

In deze omgeving was ook de schotenwisseling bij Kroeta Balka. Het gevecht duurde een half uur; de aanval werd afgeslagen. Hierbij kwam een Oekraïense soldaat om het leven. Bij Trojtske werd een soldaat gedood bij een mijnopruimingsoperatie. Elders raakten twee soldaten gewond.

In de provincie Loehansk vielen de rebellen Losjtsjina Kosharna aan met pantserwagens en was er geweervuur nabij Krimske, Stanitsja Loehanska en Malinove.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: