zondag 18 december 2016

Premier: 'Vrijlaten voedselprijzen werkt positief'

De overheid hoeft zich helemaal niet te bemoeien met de prijsontwikkeling. Sinds 1 oktober zijn de voedselprijzen bij wijze van proef vrijgelaten en volgens premier Volodimir Hrojsman heeft dat niet geleid tot een toename van de inflatie. Die daalde zelfs in november. ''Overheidsbemoeienis met de prijzen blijkt alleen maar tot corruptie te leiden, tot druk van corrupte ambtenaren op de ondernemers in ons land'', constateerde Hrojsman vrijdag op een bijeenkomst met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Hij wil het daarom niet bij een proef laten. ''We gaan er mee door.'' In de afgelopen maanden heeft zijn kabinet al kans gezien om 360 vormen van overheidsbemoeienis met het bedrijfsleven de nek om te draaien en ook hiermee wil Hrojsman doorgaan. ''Het zal de mogelijkheden tot omkoping door allerlei overheidsorganisaties drastisch terugdringen.''

Het kabinet wil ook het ProZorro-systeem verder uitbreiden. Dit elektronische systeem maakt aanbestedingen van overheidsinstanties voor iedereen inzichtelijk. Hrojsman kondigde aan dat ook de verkoop van staatsbedrijven in het ProZorro-systeem wordt opgenomen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: