vrijdag 27 januari 2017

Ex-leider Bolotov van separatisten Loehansk is dood

Valeri Bolotov is dood. De eerste aanvoerder van de separatisten in Loehansk is kennelijk onder verdachte omstandigheden overleden, want er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van zijn overlijden. De dood van Bolotov werd vandaag bekend gemaakt door Alexander Borodaj, een voormalig leider van de separatisten in Donetsk. Vanuit de omgeving van Bolotov is diens dood bevestigd.

Ook Oleg Tsarjov, een Oekraïens parlementslid dat de separatisten actief steunde, heeft aangegeven dat Bolotov is overleden. Dat zou thuis, in Moskou, zijn gebeurd, aldus Tsarjov die door Bolotov's vrouw op de hoogte werd gesteld. Het persagentschap Interfax meldt op basis van een niet nader genoemde bron dat de 47-jarige Bolotov onwel zou zijn geworden en twee uur later aan een hartaanval overleed.

Bolotov noemde zich aanvankelijk 'gouverneur namens het volk' van het bezette gebied in de provincie Loehansk. Hij werd als leider van de separatisten opgevolgd door de huidige premier van de Volksrepubliek Loehansk, Igor Plotnitski. Vorige maand zou Bolotov tegen de nieuwssite Rosbalt gezegd hebben dat Plotnitski binnenkort zou worden 'omgelegd'. Het zou gaan om wraak voor de door Plotnitski aangevoerde samenzwering die Bolotov ten val bracht.

Bron: 112. Unian, Censor.net

Geen opmerkingen: