zaterdag 18 februari 2017

Burgervrijwilliger gedood bij aanval op Krimske

Een Oekraïense burgervrijwilliger is gisteren gedood door een granaatscherf in de buurt van het dorp Krimske, terwijl in Avdiivka twee inwoners gewond raakten bij beschietingen van de stad door pro-Russsiche rebellen. Vier soldaten liepen eveneens verwondingen op. De rebellen voerden gisteren in totaal 73 aanvallen uit.

Daarbij werden 120 millimeter mortieren, tanks, raketwerpers en zware machinegeweren gebruikt tegen posities van het Oekraïense leger in en bij Avdiivka. Met dezelfde wapens werd geschoten op soldaten bij Novoselivka Droeha, Opitne, Verniotoretske, Kamjanka, Zajtseve, Novoloehanske en Piski. In Nevelske werd een sluipschutter gesignaleerd.

In de omgeving van Marioepol werden Pavlopil en Troedivske onder vuur genomen met 122 millimeter artillerie en werden mortieren gebruikt tegen soldaten bijKrasnohorivka, Novohrihorivka, Starohnatika en Pavlopil. Met raketten en zware machinegeweren werd gevuurd op soldaten bij Vodiane, Pavlopil, Talakivka en Sjirokine. Bij Hnoetove was een sluipschutter actief. T

In de provincie Loehansk gebruikten de rebellen 120 millimeter mortieren en anti-tankraketten bij aanvallen op Krimske en werden raketten afgevuurd op soldaten bij Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka en Katerinivka.

Bronnen: Unian, 112

Geen opmerkingen: