dinsdag 14 februari 2017

Rebellen vallen 72 maal aan, één soldaat gewond

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 72 maal aangevallen. Eén Oekraïense soldaat raakte gewond. Het leger maakte gisteren bekend dat er voortaan wordt teruggeschoten als de rebellen aanvallen met zware wapens. Tot nu toe was het beleid dat soldaten alleen terug mochten schieten als hun levens in gevaar waren. In het dagelijkse rapport zei de legerleiding vanmorgen overigens niet of er ook daadwerkelijk is teruggeschoten.

In de omgeving van Donetsk werd met 122 millimeter artillerie geschoten op soldaten bij het dorp Piski, terwijl ze bij Avdiivka en de dorpen Nevelske, Verchniotoretske en Trojtske te maken kregen met 82 en 120 millimeter mortieren. Ook werd met raketaangedreven granaten geschoten op deze dorpen, op Zajtskeve, Novoloehanske, Novoselivka Droeha en Loehanske. In Nevelske was een sluipschutter actief.

Nabij Marioepol was het vooral onrustig bij het dorp Vodiane. Hier zetten de rebellen tanks, pantserwagens en 122 millimeter artillerie in. Ze schoten met mortieren op soldaten bij de dorpen Pavlopil en Sjirokine en met raketaangedreven granaten en zware machinegeweren op Lebedinske, Bohdanivka, Pavlopil en Sjirokine. Bij het laatste dorp werd ook een sluipschutter gesignaleerd. In de provincie Loehansk waren er aanvallen met mortieren en granaatwerpers op legerposities bij de dorpen Krimske, Valoeske, Novo-Oleksandrivka en Stanitsja Loehanska.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: