donderdag 9 februari 2017

Rebellen vallen 83 maal aan, 3 soldaten gewond

De pro-Russische rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 82 maal aangevallen. Drie soldaten raakten gewond. Er werd met 152 millimeter artillerie geschoten op soldaten bij het dorp Loehanske, in de omgeving van de stad Donetsk. Soldaten bij Avdiivka en de dorpen Nevelske, Vechniotoretske, Kamjanka, Opitne, Piski, Trojtske, Mironivske en Zajtseve werden onder vuur genomen met mortieren, granaatwerers en zware machinegeweren. Bij Avdiivka en Loehanske werden ze ook beschoten door tanks.

In de omgeving van Marioepol werd met 122 en 152 millimeter artillerie geschoten op legerposities bij Marinka, Lebedinske en Sjirokine. Dit laatste dorp en Hnoetove kregen ook te maken met mortieren. Met granaatwerpers werd door de rebellen geschoten op soldaten bij Lebedinske, Vodiane, Pavlopil, Sjirokine en Hnoetove.

Op de doren Novotosjkivske en Krimske in de provincie Loehansk werd geschoten met 122 en 152 millimeter artillerie. Het dorp Malinove kwam onder mortiervuur, terwijl granaatwerpers werden gebruikt tegen soldaten bij Popasna, Katerinivka, Krimske, Novozvanivka, Zhote en Novo-Oleksandrivka. Novozvanivka werd ook aangevallen met panterswagens.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: