zondag 26 maart 2017

Achttien huizen vernield bij raketaanval Avdiivka

De pro-Russische rebellen hebben vanmorgen het oude deel van de stad Avdiivka beschoten met Gradraketten. Daarbij zijn achttien woningen vernield. Er zijn volgens de eerste berichten geen burgerslachtoffers gevallen. Dat was gisteren wel anders toen acht Oekraïense soldaten gewond raakten bij in totaal 81 aanvallen van de rebellen langs de frontlijn.

Het meest gespannen was de situatie in de omgeving van de hanvenstad Marioepol, waar legerposities bij de dorpen Vodiane en Tsjermalik onder vuur kwamen te liggen van 122 millimeter artillerie, machinegeweren en granaatwerpers. De verdedigers van Sjirokine en Pavlopil werden beschoten met 120 millimeter mortieren. De rebellen schoten met 82 millimeter mortieren op de soldaten bij Sjirokine, Pavlopil, Vodiane en Talakvivka. Bij Krasnohorivka werden ze beschoten met antitankraketten en 82 millimeter mortiere. Soldaten bij Marinka werdenbeschoten met een tank.

In de omgeving van Donetsk waren er aanvallen op legerposities bij Avdiivka, Novhorodske, Opitne en Trojtske. Daarbij gebruikten de rebellen zowel 82 en 120millimeter mortieren als zware machinegeweren en granaatwerpers. Bij de dorpen Zajtseve en Peski vielen de rebellen aan met 82 millimeter mortieren, bij de versterkte legerposities bij Nevelske en Kamenka granaatwerpers, zware machinegeweren en granaatwerpers.

In de provincie Loehansk was de sfeer bij Novozvanivak erg gespannen. Hier werd met ook met granaatwerpers, mortieren en zware machinegeweren op de soldaten gevuurd.

Bronnen: 112, Unian

Geen opmerkingen: