zaterdag 18 maart 2017

Rebellen doden vier soldaten, vallen 112 maal aan

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Drie soldaten liepen verwondingen op. De rebellen voerden in totaal 112 aanvallen uit, waarbij het zwaarste geschut werd ingezet in de omgeving van Marioepol. Tegen de versterkte posities bij Marinka en Krasnohorivka werden 122 en 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers gebruikt.

Legerposities bij de dorpen Lebedinske, Sjirokine, Hnoetove en Vodiane werden met zowel 122 millimeter artillerie als met 120 millimeter mortieren onder vuur genomen. Tegen de versterkte posities van het leger bij Talakivka en Tsjermalik werden 120 millimeter mortieren ingezet.

In de omgeving van Donetsk hadden de soldaten bij Avdiivka het weer zwaar te verduren. Hier werden tien aanvallen uitgevoerd met tanks en 120 millimeter mortieren. Ook het oude deel van Avdiivka kwam onder vuur te liggen.

Verder werden aanvallen uitgevoerd met 82 millimeter mortieren op de versterkte posities van het leger bij de dorpen Opitne en Novhorodske, terwijl de soldaten bij het dorp Loehanske te maken kregen met 122 millimeter artillerie, mortieren, pantserwagens en antitankgeschut. Met mortieren werd geschoten op soldaten bij de dorpen Verchniotoretkse en Nevelske.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met mortieren en antitankgeschut op soldaten bij de dorpen Novozvanivka, Slavne en Katerinivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: