vrijdag 17 maart 2017

Twee soldaten gedood, acht gewond, 77 aanvallen

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren om het leven gekomen bij aanvallen van de pro-Russische rebellen, terwijl acht soldaten gewond zijn geraakt. De rebellen vielen het Oekraïense leger 77 maal aan. In de omgeving van Donetsk vielen ze het dorp Trojtske aan met 122 millimeter artillerie, terwijl de soldaten bij Avdiivka en de kolenmijn Boetivka niet alleen met 122 millimeter artillerie te maken kregen, maar ook werden bestookt met mortieren en zelfs door tanks werden beschoten.

De versterkte legerposities bij het dorp Kamjanka werden met 120 millimeter mortieren beschoten, die bij Zajtseve en Nevelse met 82 millimeter mortieren en antitankgeschut. Loehanske werd aangevallen met pantserwagens, het dorp Piski met 82 millimeter mortieren.

In de omgeving van Marioepol waren er aanvallen met granaatwerpers, 120 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens op de legerposities bij het dorp Novotrojtske. Nabij Vodiane gebruikten de rebellen zowel 122 millimeter artillerie als 120 millimeter mortieren. Soldaten bij de steden Krasnohorivka en Marinka werden beschoten met mortieren, bij Hnoetove met antitankgeschut en zware machinegeweren. Soldaten bij Sjirokine werden aangevallen door pantserwagens.

Uit de provincie Loehansk werden aanvallen gemeld met 120 millimeter mortieren bij het dorp Krimske, met 82 millimeter mortieren bij Lobatsjeve, met antitankgeschut bij Novozvanivka en met mortierengeweren bij het dorp Novo-Oleksandrivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: