donderdag 30 maart 2017

Twee soldaten gedood, drie gewond, 80 aanvallen

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren omgekomen bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Drie soldaten raakten gewond. De rebellen voerden 80 aanvallen uit op posities van het leger. De legerleiding meldt dat steeds vaker wordt teruggeschoten om de rebellen op afstand te houden. Bij de havenstad Marioepol en in de directe omgeving van Avdiivka wordt het meest gevochten.

Nabij Marioepol waren er aanvallen met 122 millimeter artillerie op de versterkte legerposities bij de dorpen Sjirokine, Hnoetove en Vodiane, terwijl de soldaten bij Hnoetove ook met 120 millimeter mortieren werden bestookt. Soldaten bij Marinka, Vodiane en Pavlopil kregen te maken met 82 millimeter mortieren, zware machinegeweren en granaatwerpers. De rebellen zetten bij Vodiane een tank in. Sluipschutters werden gesignaleerd bij Hnoetove en Vodiane.

In de omgeving van de stad Donetsk gebruikten de rebellen 152 millimeter artillerie en een tank bij Trojtske. De versterkte legerposities bij Avdiivka, Trojtske en Loehanske werden beschoten met 120 millimeter mortieren. Soldaten bij Opitne, Avdiivka en Kamjanka kregen te maken met 82 millimeter mortieren.

In de provincie Loehansk vuurden de rebellen met 122 millimeter artillerie op soldaten bij het dorp Kalinovo-Popasna en met 120 millimeter, granaatwerpers en vanuit pantserwagens op legerposities bij Stanitsja Loehanska en Novo-Oleksandrivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: