dinsdag 13 juni 2017

Rebellen vallen steeds vaker burgerdoelen aan

Met 57 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger, de dood van een Oekraïense soldaat, vijf gewonde soldaten en diverse aanvallen van de rebellen op burgerdoelen was het gisteren weer een roerige dag in Oost-Oekraïne. De helft van de aanvallen had plaats in de omgeving van de havenstad Marioepol.

De rebellen schoten aan het begin van de dag met 152 millimeter artillerie op posities van het leger bij de dorpen Hrafske en Olhinka. 's Avonds werd een aanval met pantserwagens en granaatwerpers uitgevoerd op het stadje Marinka. Hier werd een huis geraakt door een granaat, waarna brand uitbrak. De bewoners bleven ongedeerd.

In de loop van de dag werden mortieraanvallen uitgevoerd p[ de legerposities bij de dorpen Pavlopil en Tsjermalik en bij Marinka. De rebellen schoten granaatwerpers af op soldaten bij de dorpen Sjirokine, Vodiane, Talakivka, Hnoetove en Berezove.

In de omgeving van Donetsk was het overdag vrij rustig, met uitzondering van een aanval op soldaten bij het dorp Loehanske. In de avonduren was het vooral onrustig ten zuiden en oosten van de stad Avdiivka. Hier werden 82 en 120 millimeter mortieren, tanks en luchtdoelgeschut afgevuurd op de soldaten bij de stad. Een woonwijk van Avdiivka werd enkele malen bestookt met 125 millimeter tankgranaten die neer kwamen bij woningen aan de Ostrovskostraat en de Gagarinstraat. De bewoners bleven ongedeerd.

De rebellen schoten met een machinegeweer van zwaar kaliber op woningen bij het dorp Zajtseve., waar ze het ook voorzien hadden op de soldaten die daar een versterkte legerpositie bemannen. Ook werden soldaten bij de dorpen Opitne en Nevelske aangevallen met granaatwerpers en geweervuur.

In de provincie Loehansk was het op diverse plekken de hele dag onrustig. De rebellen schoten met 120 millimeter mortieren op de legerposities bij de dorpen Trojtske en Kriakivka, met 82 millimeter mortieren bij de dorpen Nvootoshkivkse, Katerinivka, Triochizbena en Novo-Olenskandrivka, en op het stadje Zolote.

Twee aanvallen met antitankraketten werden uitgevoerd op soldaten bij Novo-Oleksandrivka. Met pantserwagens werden de legerposities aangevallen bij de dorpen Krimske, terwijl de versterkte legerposities bij de dorpen Zhovte, Lobatsjeve, Novotoshkivska, Stanitsja Loehanska en Malinove met granaatwerpers werden bestookt.
Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten