zaterdag 1 juli 2017

Drie dagen: 92 aanvallen, 3 soldaten gedood, 18 gewonden

Het is intussen een week na het ingaan van het inmiddels méér dan mislukte Oogstbestand in Oost-Oekraïne dat tot 1 september had moeten duren. In de afgelopen dagen voerden de pro-Russische rebellen in totaal 92 aanvallen uit op posities van het leger. Daarbij kwamen drie Oekraïense soldaten om het leven en raakten liefst achttien soldaten gewond. Gisteren was de zwaarste dag van het leger, want toen sneuvelde een soldaat en liepen maar liefst negen soldaten verwondingen op.

De rebellen vielen gisteren 35 maal aan, herhaaldelijk ook met zware wapens die volgens de Minsk-akkoorden helemaal niet meer gebruikt mogen worden. In de omgeving van de havenstad Marioepol waren de aanvallen het hevigst.

De rebellen voerden hevige aanvallen uit op de versterkte legerposities aan de rand van zowel Krasnohorivka als Marinka. Daarbij werd 122 millimeter gebruikt, mortieren, pantserwagens en granaatwerpers. Er kwamen meerdere granaten terecht in een woonwijk van het stadje Marinka. Voor zover bekend waren er geen slachtoffers onder de bevolking.

De versterkte legerposities bij de dorpen Sjirokine en Vodian werden afgelopen nacht met mortieren bestookt, terwijl de rebellen hun infanteriewapens inzetten tegen de soldaten bij de dorpen Hnoetove en Lebedinske.

in de omgeving van Donetsk was de situatie bij de stad Avdiivka en het dorp Kamjanka nog altijd gespannen. Er werd door de rebellen geschoten met antitankraketten, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers. De soldaten bij Kamjanka werden ook met tanks beschoten. De rebellen waren ook erg actief bij het beschieten van de noordrand van de door hen bezette stad Horlivka en de Svitlodarksa Doeha.

De soldaten bij het dorp Zajtseve werden meerdere keren aangevallen met pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren. Deze wapens, aangevuld met 82 en 120 millimeter mortieren. werden ook gebruikt tegen de sodlaten bij het dorp Loehanske. In de provincie Loehansk was het nagenoeg rustig, op een sluipschutter na die de soldaten bij het dorp Novo-Oleksandrivka belaagde.

Bron: Unian

1 opmerking:

  1. Rusland geeft toe betrokken te zijn ! Waar bijft navo ?

    BeantwoordenVerwijderen