zondag 16 juli 2017

Soldaat gedood door landmijn, gewonde bij aanval

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen toen hij op een landmijn stuitte. Bij een beschieting door pro-Russische rebellen raakte nabij Sjirokine een soldaat gewond. De rebellen vielen het leger gisteren 26 maal aan. De meeste aanvallen hadden weer plaats in de avond en nachtelijke uren.

In de omgeving van Marioepol werden de legerposities bij Krasnhorivka tweemaal bestookt met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers. Soldaten bij het dorp Novotrojtske werden aangevallen met een pantserwagen. Om elf uur 's avonds begon een aanval met 152 millimeter artillerie en granaatwerpers waarbij een soldaat gewond raakte.

In de omgeving van Donetsk vielen de rebellen het leger gisteravond laat aan met tanks bij de Boetivkamijn en het dorp Nevelske. De soldaten bij Nevelske kregen ook te maken met 120 millimeter mortieren, terwijl de legerposities bij de stad Avdiivka erden beschoten met zware machinegeweren.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met granaatwerpers op de legerposities bij Malinivka, Zhovte, Stanitsja Loehanska en Zolote. Nabij het dorp Krimske probeerde een groep rebellen de soldaten te overrompelen, maar de aanval werd afgeslagen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten