zondag 9 juli 2017

Vier soldaten gewond, rebellen vallen 22 maal aan

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Van in totaal 22 aanvallen hadden er 14 plaats in de omgeving van de havenstad Marioepol. Er werd met mortieren geschoten op de versterkte legerposities bij de dorpen Sjirokine, Vodiane en Novotrojtske. De soldaten bij Lebedinske, Hnoetove, Pavlopil en Krasnohorivka kregen te maken met geweervuur, granaatwerpers, pantserwagens en luchtdoelgeschut.

In de omgeving van Donetsk was het overdag vrijwel rustig, maar in de avonduren vielen de rebellen met geweervuur, 82 millimeter mortieren en granaatwerpers de legerposities aan ten zuiden van de stad Avdiivka. De legerposities bij het dorp Piski werden een uur lang bestookt met 120 millimeter mortieren, tanks en pantserwagens. Tegen middernacht werden de soldaten bij Avdiivka opnieuw aangevallen, ditmaal met geweervuur en zware mitralleurs.

In de provincie Loehansk openden de rebellen het vuur op de versterkte legerposities bij Donets. Ze gebruikten daarbij granaatwerpers en zware machinegeweren. De soldaten bij de dorpen Stanitjsa Loehanska en Krimske kregen te maken met geweervuur van de rebellen.

Vrijdag waren er 25 aanvallen van de rebellen. Een Oekraïense soldaat werd gedood, een tweede raakte gewond. Ook toen waren de meeste aanvallen in de omgeving van Marioepol.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten