woensdag 9 augustus 2017

Drie soldaten gesneuveld, negen raken gewond

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gesneuveld als gevolg van aanvallen van de pro-Russische rebellen, terwijl maar liefst negen soldaten gewond raakten. De rebellen vielen het leger 28 maal aan. In de omgeving van Marioepol waren er 's avonds aanvallen met granaatwerpers en geweervuur bij Vodiane, terwijl met mortieren werd geschoten op legerposities bij Talakivka en Krasnohorivka. Soldaten bij Tsjermalik werden door de rebellen aangevallen met pantserwagens.

In de omgeving van Donetsk was de situatie weer erg gespannen aan de rand van de stad Avdiivka en de kolenmijn Boetivka, al meer dan anderhalf jaar de hot spots. De rebellen vuurden hier mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren af op de soldaten die ook nog eens te maken kregen met geweervuur.

In de provincie Loehansk wered met 120 millimeter mortieren geschoten op de versterkte legerposities bij Novotoshkivske. Zolote, Trojtske en Novozvanivka werden door de rebellen odner vuur genomen met pantserwagens, zware machinegeweren en geweervuur.

De rebellen hebben de controlepost op de frontlijn bij Zolote geblokkeerd, waardoor de voetgangersbrug over de Severski Donetsrivier bij Stanitsja Loehanska nu nog de enige verbinding is tussen het regeringsgebied en het door de separatisten bezette gebied in de provincie Loehansk.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten