maandag 7 augustus 2017

Duitse politicus wil 'kwestie-Krim' even opzij zetten

De Duitse politicus Christian Lindner heeft in een interview met de Mediagroep Funke, uitgever van tal van regionale kranten, gezegd dat het maar beter is om de 'kwestie-Krim' voorlopig maar even te vergeten, omdat het belangrijk is om de relatie met Moskou te verbeteren. De voorzitter van de liberale partij FDP vindt dat de Russische president Vladimir Poetin de ruimte moet krijgen om ''zonder gezichtsverlies'' zijn koers te gaan veranderen.

De Westerse kritiek op de annexatie van de Krim zit daarbij in de weg. Dus even aan de kant zetten ''en de kwestie bezien op de lange termijn''. In het tv-programma Tagesschau wordt geconstateerd dat de opvatting van Lindner haaks staat op het FDP-programma waarin juist wordt vastgesteld dat de sancties tegen Rusland gehandhaafd moeten worden zolang de Krim bezet blijft en dat Rusland ook al die tijd uitgesloten wordt van deelname aan de G8.

Lindner vindt ook dat de sancties tegen Rusland versoepeld kunnen worden als ''enige vooruitgang'' wordt geboekt bij het nakomen van de Minsk-akkoorden. ''Ook kleine stappen zouden beloond moeten worden.'' De FDP haalt naar verwachting de kiesdrempel bij de parlementsverkiezingen volgende maand en is daarna een mogelijke regeringspartner voor Angela Merkels CDU.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten