woensdag 23 augustus 2017

Dynamo Kyiv weigert in Marioepol te voetballen

Dynamo Kyiv is niet van plan om komende zondag af te reizen naar Marioepol om daar tegen FC Marioepol te voetballen. Het is er simpelweg te gevaarlijk, zei vicevoorzitter Andriy Madzjanovski gisteravond op de tv-zender Inter. Als Dynamo niet komt opdagen, dan heeft FC Marioepol weliswaar reglementair gewonnen, maar Madzjanovski kondigde aan dat zijn club daartegen beroep gaat aantekenen.

Het stadion van FC Marioepol ligt op slechts 30 kilometer van de frontlijn en daar wordt nog elke dag door de pro-Russische rebellen geschoten op het Oekraïense leger. Eerder al maakten ouders van jonge voetballers bezwaar tegen het plan van de voetbalbond FFOe om een jeugdtoernooi in de havenstad te houden.

Dynamo wil een beroep doen op de regels van zowel de FIFA als de UEFA. Met name de FIFA heeft in het reglement opgenomen dat er niet gevoetbald mag worden in gebieden waarvan de autoriteiten hebben vastgesteld dat het er gevaarlijk is. Zowel het ministerie van Binnenlandse Zaken, de staatsveiligheidsdienst als de Nationale Garde ontraden het om in Marioepol te gaan voetballen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: