zaterdag 12 augustus 2017

Eén soldaat, zes gewonden, twintig aanvallen

Eén Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen, zes soldaten liepen verwondingen op. De gesneuvelde soldaat liep op een landmijn. De gewonden vielen bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Die voerden in totaal twintig aanvallen uit. Er werd op de soldaten bij het dorp Krimske (provincie Loehansk) geschoten met zware anti-tankgranaten van het type RPG-27 Tavolga, die het Russische leger tot nu toe alleen in eigen land en in Jordanië in gebruik had.

De versterkte legerposities bij Krimske werden ook bestookt met 120 millimeter mortieren. Die aanval duurde bijna een half uur. Ook het dorp Size werd met deze zware mortieren onder vuur genomen. De rebellen beschoten de soldaten bij Sjatsia en Novotoshkivske meerdere keren met mortieren en granaatwerpers.

In de omgeving van Marioepol werd een observatiepost van het leger bij het dorp Lebedinske tweemaal aangevallen met mortieren en geweervuur. Ook werden soldaten bij het stadje Marinka aangevallen. In de omgeving van DOnetsk vielen de rebellen met granaatwerpers en zware machinegeweren gisteravond soldaten aan die zich aan de rand van de stad Avdiivka bevinden. De soldaten schoten terug.
Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten