zondag 27 augustus 2017

Moody's: kredietwaardigheid Oekraïne gaat van stabiel naar positief

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's heeft Oekraïne opgewaardeerd van stabiel naar positief, van Caa2 naar Caa3. Het is een relatief kleine stap gezien de florerende economie, maar dat heeft alles te maken met de hoge schuldenlast waarmee de Oekraïense schatkist te maken heeft. Premier Volodimir Hrojsman reageert desondanks enthousiast op de betere waardering voor de kredietwaardigheid van zijn land.

''Het is het effect van de structurele hervormingen die we in de afgelopen jaren hebben doorgevoerd en op de verbeterde positie van ons bedrijfsleven op de wereldmarkt. De financiële markt vertrouwt er op dat wij de hervormingen doorzetten en dat wij in staat zijn om onze staatsschulden af te lossen'', meent de premier.

Hij ziet wel in dat de financiële wereld reikhalzend uit ziet naar de hervorming van het kostbare pensioenstelsel en het vrijgeven van de verkoop van landbouwgrond. Hervormingen die het kabinet wel graag wil doorvoeren, maar waarover het parlement komende herfst nog moet beslissen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: