woensdag 23 augustus 2017

Kyiv heeft nu een 'vrijheidsbeeld' van Femen

Foto: Femen.
De actiegroep Femen heeft weer iets origineels bedacht, namelijk een alternatieve 'aankleding' van de sokkel waarop eerder het standbeeld stond van Sovjetleider Vladimir Lenin in het centrum van Kyiv. Een actievoerster beklom het voetstuk en ontkleedde daar haar bovenlichaam, zoals gebruikelijk is voor de acties van de 'sextremistische' groep Femen.

In een verklaring op de website van Femen valt te lezen dat de actiegroep een standbeeld heeft opgericht met de naam 'De Chocolade Onafhankelijkheid'. Volgens Femen is het belangrijkste winstpunt sinds de machtswisseling in februari 2014 dat president Petro Porosjenko nog rijker is geworden dan hij al was als chocolademagnaat.

''De chocoladevrijheid van Porosjenko bloeit tegen een achtergrond van oorlog, het verarmen van de bevolking en oorlogsmisdrijven met een seksuele inslag tegen vrouwen en kinderen. De huidige regering doet geen enkele poging om de positie van vrouwen te verbeteren: het Verdrag van Istanboel om geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld tegen te gaan is niet ondertekend, er ligt een wetsvoorstel om abortus te verbieden vrouwen en kinderen langs de frontlijn in de Donbas worden gedwongen tot prostitutie en de autoriteiten treden daar niet tegen op. Wij eisen vrijheid, onafhankelijkheid en veiligheid voor de Oekraïense vrouwen.''

Bronnen: 112.ua, website Femen

Geen opmerkingen: