donderdag 3 augustus 2017

Rebellen bestoken Vodiane met zware wapens

De inwoners van Vodiane hebben gisteravond angstige uren doorgemaakt toen het dorp in de buurt van de havenstad Marioepol omstreeks tien uur door de pro-Russische rebellen onder vuur werd genomen met tenminste zes 120 millimeter mortiergranaten. Een uur later werden ook twee aanvallen uitgevoerd met 122 millimeter artillerie.

Dinsdag werd het dorp ook al aangevallen met luchtdoelraketten die provisorisch op een truck gemonteerd waren om ze te kunnen vervoeren. Er vielen beide dagen geen slachtoffers. Ook de legerposities bij het dorp Lebedinske werden gisteravond met 122 millimeter artillerie bestookt. De soldaten bij de dorpen Sjirokine en Pavlopil kregen 's nachts te maken met geweervuur van de rebellen.

De situatie bij Avdiivka, een stad in de omgeving van Donetsk, blijft gespannen. De soldaten bij de stad werden vanaf zes uur gisteravond tot middernacht tot zesmaal toe bestookt met granaatwerpers en geweervuur. Er werd door het leger teruggeschoten.

In de provincie Loehansk lagen de versterkte legerposities bij de dorpen Krimske, Trojtske en Katerinivka onder mortiervuur. Tegen de soldaten in de dorpen Novo-Oleksandrivka en Novozvanivka werden granaatwerpers gebruikt. In totaal vielen de rebellen het leger 30 maal aan. Het leger schoot op haar beurt 18 maal terug. Alle Oekraïense soldaten bleven ongedeerd.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten