zondag 20 augustus 2017

Rebellen vallen dertigmaal aan, soldaat gewond

Eén Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij een aanval van de pro-Russsiche rebellen die in totaal 30 aanvalsgolven uitvoerden. Het kwam weer vooral op de avonduren aan. Vanaf zeven uur tot bijna middernacht schoten de rebellen met granaatwerpers en zware machinegeweren op de versterkte legerposities op het industrieterrein aan de rand van Avdiivka. Ook de dorpen Kamjanka, Piski en Verchniotoretsjke kwamen onder vuur te liggen.

In de omgeving van Marioepol was de situatie bij het dorp Starohnativka opnieuw zeer gespannen. Eind van de dag schoten de rebellen hier met 152 millimeter artillerie en mortieren op de versterkte legerposities. Woningen in het dorp Zajtseve werden met zware machinegeweren beschoten, terwijl de rebellen omstreeks zeven uur 's avond met granaatwerpers richting het stadje Marinka schoten.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met granaatwerpers op soldaten bij de dorpen Krimske en Trojske. Omstreeks tien uur begon een aanval met 82 millimeter mortieren op de soldaten bij het dorp Novotoshkivkse.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: