woensdag 2 augustus 2017

Ryanair naar Borispil en Zjoeliani, later Hostomel

De Ierse low cost carrier Ryanair mag tijdelijk gebruik maken van de luchthavens Borispil en Zjoeliani nabij Kyiv, in afwachting van de bouw en het gereedkomen van een passagiersterminal op de luchthaven Hostomel. Die toezegging heeft premier Volodimir Hrojsman gedaan. Hostomel ligt op zo'n 25 kilometer van het centrum van de hoofdstad.

Het vliegveld is nu enkel in gebruik bij vliegtuigbouwer Antonov voor testvluchten. Hostomel moet meer aanbieders van goedkope vluchten gaan trekken. Er is de afgelopen weken al veel te doen geweest rond Ryanair. De luchtvaartmaatschappij besloot volledig af te zien van vluchten vanuit diverse Europese bestemmingen op zowel Kyiv als Lviv na onenigheid met de directie van Borispil over de tarieven voor het afhandelen van de vluchten.

Na persoonlijk ingrijpen van premier Hrojsman wordt er weer onderhandeld. De premier kwam ook zelf met het voorstel om Hostomel aan te wijzen voor Ryanair dat in oktober wil gaan vliegen op Oekraïne.

Bron: 112.ua

1 opmerking:

  1. Zou wel volkomen onlogisch zijn om Hostomel voor passagiersvluchten te openen. Er is nog genoeg capaciteit op Boryspol en Zhulyani. Borispol heeft zelfs nog een hele F terminal leeg en buiten gebruik staan. Maar helaas zijn veel dingen hier onlogisch...

    BeantwoordenVerwijderen