vrijdag 11 augustus 2017

Saakasjvili kan alleen met visum Oekraïne in, maar dat krijgt hij vast niet

Als de voormalige Georgische president Micheil Saakasjvili Oekraïne in wil, dan moet hij daarvoor eerst een visum aanvragen. Plaatsvervangend procureur-generaal Jevgen Enin schrijft dat op zijn Facebookpagina. ''Hij is nu stateloos, voor zover we weten beschikt hij niet over een ander paspoort. Probeert hij zonder visum het land in te komen, dan is dat strafbar. Hetzelfde geldt voor iedereen die hem daarbij helpt. Zeg later niet dat ik daarvoor gewaarschuwd heb."

Saakasjvili verkreeg de Oekraïense nationaliteit in mei 2015, maar het staatsburgerschap werd hem onlangs door president Petro Porosjenko ontnomen omdat hij gelogen zou hebben bij het invullen van het aanvraagformulier. Omdat hij de Georgische nationaliteit al had opgegeven, is hij nu dus stateloos. Toch zag Saakasjvili vorige week kans naar Polen te reizen. Hij wil het ontnemen van het staatsburgerschap via de rechter aanvechten.

Volgens Enin is het niet nodig dat Saakasjvili daarbij persoonlijk aanwezig is, zijn advocaat zou het karwei best zonder hem af kunnen. Het lijkt er dan ook niet op dat Saakasjvili een visum krijgt om Oekraïne in te gaan.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen:

Een reactie posten