vrijdag 11 augustus 2017

Separatisten blijven het de OVSE moeilijk maken

De pro-Russische rebellen blijven het de waarnemers van de OVSE moeilijk maken. In de afgelopen twee weken waren er tien gevallen van obstructie bij de controlepost bij het dorp Verchnioshirokivske in het bezette deel van de provincie Donetsk. Waarnemers mochten van gewapende manschappen niet langs de controlepost.

Ook zouden waarnemers zijn tegengehouden toen ze naar Novoazovsk wilden reizen, een dorp vlakbij de Russische grens in het zuiden van het bezette deel van de provincie Donetsk. Ook dit is de afgelopen tijd al herhaaldelijk voorgevallen.

Alexander Hug, de plaatsvervangend leider van de waarnemersmissie van de OVSE, mocht van de rebellen dinsdagavond niet naar het gasdistributiestation bij de stad Krasnohorivka om de reparatiewerkzaamheden daar in ogenschouw te nemen. Het risico van een beschieting door het Oekraïense leger zou te groot zijn.

De bewakingscamera die de OVSE eerder bevestigde aan het waterfiltratiestation Donetsk nabij de stad Avdiivka blijkt met twee kogels buiten werking te zijn gesteld. Dat moet door een scherpschutter zijn gebeurd die zich volgend de OVSE op 600 tot 800 meter afstand bevond. Er is een nieuwe camera geïnstalleerd. De waterfiltratiefabriek is de afgelopen maanden regelmatig buiten werking gesteld als gevolg van beschietingen.

Bronnen: Interfax, Ukrinform, 112.ua

Geen opmerkingen:

Een reactie posten