donderdag 10 augustus 2017

Zachartsjenko: geen draagvlak voor 'Klein Rusland'

Separatistenleider Alexander Zachartsjenko laat de naam Malorussia (Klein Rusland) vallen voor het toekomstige Oekraïne zoals hij dat in gedachten heeft, maar de rest van zijn plannen houdt hij fier overeind. ''Daar is veel steun voor. Niet voor de naam die ik daarbij in gedachten had'', constateert hij in een verklaring op de website van zijn Volksrepubliek Donetsk.

''Mijn voorstel om een nieuwe natie te vestigen in de plaats van het huidige Oekraïne waar zowel de economie als de politiek zich in zwaar weer bevinden, waar ze geen zin hebben in het doorvoeren van radicale hervormingen om tot een federatieve staat te komen. Dit alles heeft brede steun gekregen'', aldus Zachartsjenko.

Radio Svoboda bericht er over, met de toevoeging dat Zachartsjenko verzwijgt dat ook in eigen separatistische kringen negatief op zijn voorstel is gereageerd, zowel in Donetsk als in Loehansk, waar de separatisten geen rol van betekenis meer is toebedacht in wat Zachartsjenko aanvankelijk als Klein Rusland betitelde.

De separatist wil de bezette gebieden, met uitzondering van de Krim, weer bij Oekraïne voegen met Donetsk als de nieuwe hoofdstad en Kyiv als 'cultureel centrum'. Ook wil hij de noodtoestand uitroepen gedurende drie jaar, een periode waarbinnen politieke partijen verboden worden.

Bron: Unian

1 opmerking:

  1. Ik wil je graag bedanken voor je site die je onderhoud met leesvoer.

    BeantwoordenVerwijderen