dinsdag 19 december 2017

Hevige sneeuwval zorgt voor grote problemen

Het openbare leven ondervindt in grote delen van Oekraïne veel hinder van de hevige sneeuwval, in combinatie met harde wind. Sinds gistermorgen valt er veel sneeuw en dat kan aanhouden tot morgen. De problemen zijn het grootst rond de hoofdstad Kyiv, maar ook de provincies Odesa, Mikolajev, Vinnitsja, Kirovohrad, Tsjerkasi, Poltava, Tsjernihiv en Soemi hebben veel last van het slechte weer. De inwoners van 147 dorpen in deze provincies zaten vanmorgen zonder elektriciteit.

Het vliegverkeer vanaf de luchthavens bij de hoofdstad ondevond gisteravond grote problemen. Zestien vluchten werden geschrapt nadat eerder al vluchten vanaf de luchthaven Zjoeliani waren verplaatst naar Borispil. Zjoeliani werkt vanmorgen weer normaal.

Het stadsbestuur van Kyiv heeft de inwoners gevraagd om niet met de auto naar het werk te gaan en ook om hun wagen niet aan de weg te laten staan, zodat de sneeuwruimers goed hun werk kunnen doen. Het was vanmorgen onmogelijk om sneeuw te ruimen omdat de wegen overvol waren.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: