dinsdag 12 december 2017

Rebellen bestoken Loehanske met honderd granaten

Het dorp Loehanske heeft gisteravond weer bange uren doorgemaakt. De pro-Russische rebellen vuurden vanaf negen uur tot bijna middernacht elke twee minuten granaten af met 82 en 120 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij het dorp. Het zou om bijna honderd granaten zijn gegaan.

Elders in de provincie Loehansk waren er mortieraanvallen op de soldaten die de dorpen Lozove, Krimske en Zajtseve verdedigen, terwijl de rebellen vanuit pantserwagens en met infanteriewapens de versterkte legerposities bij de dorpen Trojtske en Novo-Oleksandrivka aanvielen.

In de provincie Donetsk werden de soldaten bij het dorp Vodiane 's avonds aangevallen met 120 millimeter mortieren en die bij het dorp Berezove met 82 millimeter mortieren. De soldaten bij het dorp Bohdanivka werden bestookt vanuit pantserwagens en ze kregen te maken met geweervuur.

De pro-Russische rebellen voerden in totaal 22 aanvallen uit. In een aantal gevallen, als het te gevaarlijk werd, besloot het leger terug te vechten. Er vielen geen slachtoffers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: