dinsdag 19 december 2017

Rebellen vallen vooral Svitlodarska Doeha aan

De heuvelrug Svitlodarska Doeha was gisteren het belangrijkste doelwit van de aanvallen van de pro-Russische rebellen. Het dorp Novoloehanske werd getroffen door een veertigtal Gradraketten. Acht inwoners raakten gewond, waaronder een kind en zes bejaarden. Veertig woningen werden vernield bij deze doelbewuste aanval op burgers, alsook een school, een kleuterschool en twee flatgebouwen.

Ook werden 122 millimeter artilleriegranaten en zeker veertig 120 millimeter mortiergranaten afgevuurd richting het dorp Travneve en een twintigtal 122 millimeter artilleriegranaten kwamen neer bij het dorp Hladosove. De versterkte legerposities bij de dorpen Loehanske en Lozove werden bestookt met mortieren. In totaal schoten de rebellen binnen 24 uur zo'n 200 granaten en raketten af in zestien aanvalsgolven.

De Oekraïense soldaten kwamen er gisteren ongeschonden vanaf. Dat kan niet worden gezegd van het Georgische Legioen dat meevecht met het leger: op de Svitlodarska Doeha raakten acht van hen gewond. Eén Georgische soldaat overleed later aan zijn verwondingen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: