woensdag 13 december 2017

Rothschild kan geen koper vinden voor Roshen

Er bleek geen koper te vinden voor het chocolade-imperium Roshen van president Petro Porosjenko vanwege de grote risico's die aan zo'n deal kleven vanwege de verstoorde relatie van niet alleen Oekraïne, maar ook van het Westen met Rusland. Giovanni Salvetti, directeur voor de GOS-landen van Rothschild heeft dit gezegd in een interview met de nieuwssite Oekrajinska Pravda.

Toen Porosjenko in mei 2014 aantrad als president beloofde hij dat hij Roshen van de hand zou doen. Het bedrijf werd ondergebracht bij een blind trustfonds dat de bank Rothschild moest beheren. Rothschild kreeg ook de opdracht om Roshen te verkopen.
 
Roshen is de grootste snoepfabrikant van Oost-Europa en een eventuele koper zou een fors bedrag op tafel moeten leggen. Er werd wereldwijd gesproken met potentiële kopers, maar die werden allemaal afgeschrikt door de onvoorspelbare afloop van het conflict tussen Oekraïne en Rusland. ''Ze wimpelden ons allemaal beleefd af'', zegt Salvetti.

Porosjenko bezit 85 procent van de aandelen van Roshen die nu in het blinde trustfonds zitten en waarover Rothschild nu de zeggenschap heeft. De rest van de aandelen is in handen van algemeen directeur Vjacheslav Moskalevski (13 procent) en vier andere directeuren (elk 0,5 procent).
 
Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: