zondag 17 december 2017

'Saakasjvili wil het goedmaken met Porosjenko'

Micheil Saakasjvili zou president Petro Porosjenko een brief hebben geschreven waarin hij voorstelt om de strijdbijl te begraven. Het onafhankelijke parlementslid Anatoli Hritsjenko schrijft dat op zijn Facebookpagina. De woordvoerders van zowel Saakasjvili als president Porosjenko willen niet bevestigen dat er inderdaad zo'n brief is.

Hritsjenko vraagt Saakasjvili's aanhangers om daar begrip voor te hebben, gezien de netelige positie waarin de voormalige Georgische president zich momenteel bevindt. ''Het zal een onaangename verrassing voor ze zijn, omdat zij in Saakasjvili de man zien die als een stormram tekeer gaat en zo een einde maakt aan de huidige regering'', schrijft Hritsjenko. Saakasjvili zou in de brief aan Porosjenko voorstellen om de meningsverschillen uit te praten en wanneer hij opnieuw oproept tot een grote demonstratie dat hij dan Porosjenko's naam niet meer noemt.

''Iedereen zal kunnen begrijpen dat Micheil het momenteel heel moeilijk is'', houdt Hritsjenko de aanhangers van Saakasjvili voor. Hij is zijn Oekraïense nationaliteit kwijtgeraakt, hij is tweemaal gearresteerd en maakte de nodige fouten, vooral omdat hij de bereidheid van de bevolking om van de regering-Porosjenko af te komen heeft overschat. ''Hij probeert nu uit te vinden waar het mis ging en hoe hij de draad weer op kan pakken.''

Saakasjvili heeft in de meest recente peilingen nog geen 2 procent van de bevolking achter zich. Sterker nog, 80 procent van de Oekraïners wil helemaal niets met hem te maken hebben. Dat hij er van wordt beschuldigd dat hij een half miljoen dollar heeft aangepakt van iemand uit de kring rond ex-president Janoekovitsj zal het er intussen niet beter op hebben gemaakt.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: