maandag 19 februari 2018

Boze minister Avakov wil rechtbanken niet langer beveiligen

Minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken.
Minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken wil niet dat politiemensen en soldaten van de Nationale Garde worden ingezet om voor de beveiliging van rechtbanken te zorgen. Hij reageert daarbij op een incident afgelopen donderdag bij een rechtbank in Kyiv, waarbij een politieman in een been werd geschoten.

Het is niet eens het incident op zich waar Avakov zo boos om is, maar om het feit dat de rechtbank vervolgens besloot om de extreem-rechtse dader op vrije voeten te stellen. Het heeft de minister er toe gebracht om premier Volodimir Hrojsman te vragen een extra kabinetszitting uit te schrijven over deze kwestie.

Hij wil dan met een wetsvoorstel komen om een einde te maken aan de beveiliging van de rechtbanken door politie en Nationale Garde, de ordetroepen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. ''In feite keurt de rechtbank het goed dat een politieman wordt neergeschoten, iemand die zijn best doet om diezelfde rechtbank te beschermen tegen een aanval van radicale krachten'', aldus Avakov.

In de rechtbank was die dag een hoorzitting gaande waarop werd besloten om de van corruptie verdachte burgemeester Hennadi Troechanov van Odesa uit zijn voorlopige hechtenis te ontslaan in afwachting van de rechtszaak tegen hem. Het Openbaar Ministerie had een borgtocht geëist van 1,5 miljoen euro.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: